Och så lite tårtor

Varje kalas måste väl sluta med någon sorts tårta, vi hade en glasstårta med vit choklad och jordgubbar
och en kladdkaka, gillar man inte det ena så kan man ta det andra.
 
Glasstårta med vit choklad
 
6 dl grädde
200g vit blockchoklad
2 ägg
1 dl florsocker
1 tsk pressad citronsaft
200 g frysta jordgubbar
 
Gör så här:
 
Vispa grädden tjock, smält chokladen i vattenbad, knäck i ett ägg i chokladen och vispa hårt, gör samma sak med det andra ägget. Häll chokladen i hälften av den vispade grädden och rör ihop. Mixa jordgubbarna och blanda med den resterande grädden, blanda i florsocker och citron. Ta en springform och häll först i chokladgrädden och sedan jordgubbsgrädden. Blanda ihop dem lite lätt. Frys minst fyra timmar, ta fram 40 min före servering. Dekorera med riven vit choklad och hallon.
 
Kladdkaka på bästa sättet
 
200g smör
200g mörk blockchoklad
2 ägg 2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
1. Smält smör och choklad på svag värme, låt svalna.
2. Häll chokladblandningen i en skål och knäck i äggen under vispning, tillsätt socker.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda i smeten och låt allt vispas ihop.
4. Häll smeten i en springform med löstagbara kanter som du bröat.
5. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter, den ska vara kladdig så den ser ofärdig ut när du tar ut den.

H som i världens bästa Hanna