Taxfreebeställningen är skickad, då är man på väg!

Fasen också, vi har försovit också! Så lät det hos oss imorse, klockan skulle ringa kvart över sex och det är mycket möjligt att den gjorde det också men någon, alltså jag stängde av den.Det blir ju så stressigt när alla irrar omkring, fattar inte varför man ska börja skolan åtta på morgonen, alla är ju halvt döda då, speciellt på vintern. Halv tio är en bra tid för oss, alla har god tid och hinner det man ska göra på morgonen.
 
Jobbade till sju men mamma gjorde jättegod middag till oss så jag behövde inte stressa, däremot är jag riktigt trött och inte så jättenöjd med att Linn är ute ikväll och blir jättesen.
 
Har fått förfrågningar om litet recept så de kommer här.
 
Mjölkchokladpannacotta:
4 portioner
 
3 dl grädde
100 g marabou mjölkchoklad
1,5 st gelatinblad
3 msk socker
 
Gör så här:
 
1. Blötlägg gelatinet.
2. Koka upp grädden och socker och ta av kastrullen från värmen, låt svalna lite innan du har i chokladen.
3. Dela chokladen i grova bitar och lägg ner den i den varma mjölken.
4. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädden och blanda väl.
5. Häll i små glas och ställ kallt, efter några timmar har de stelnat, dekorera med hackad choklad.
 
Så var det fisksoppan.
 
Fisksoppa med massa mousserat 4 pers:
 
4 bitar torskrygg
4 bitar laxfile
1 gul  lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3 msk tomatpure
1 fiskbuljongtärning
4 dl vatten
5 dl grädde
5 dl cava, mousserat vin
ljus redning, ca tre matskedar
salt
peppar
paprikakrydda
gurkmeja (mest för färgens skull)
persilja
 
Gör så här:
Hacka lök och vitlök och dela paprikan i små bitar, stek i en stor vid kastrull i lite olja.
 
Lägg i tomatpure i kastrullen, rör om och lägg i vatten och buljongtärningen. Späd med grädde och vin lite åt gången, när vätskan småkokar häll i ljus redning och blanda tills soppan tjocknar. Smaka av med alla kryddor tills det smakar gott, låt soppan ljuda ca tjugo minuter så alla smaker kommer fram. Ibland i matlagning behöver man lite extra grädde, detta kan vara ett sådant tillfälle. Om den inte blir tillräckligt tjock ta lite extra redning men tänk på att när fisken kommer i tjocknar den automatiskt. Lägg till slut i fisken och låt ljuda ca 5-7 minuter, strö över lite persilja och ev svampispett.