Chokladkaka med betoning på choklad!!

En underbar söndag mötte oss, hämtade tidningen och njöt av lukten och solen, stan har sina speciella lukter men inget luktar så gott som när man bor nära skogen, idag älskar jag hösten!!
 
Igår bakade jag en väldigt mastig chokladkaka, man måste ha god tid och lite tålamod när man gör den, man kokar kola av kondenserad mjölk och det tar ca 3-4 timmar. Den är fyra lager och passar alla chokladälskare.
 
Chokladbrownies de luxe:
 
Botten:
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
 
1 1/2 dl grovt hackade marsmallows
 
1 burk Dulce de Leche (dvs en burk kondenserad mjölk som kokas på svag värme i 3-4 timmar, fyll på vatten  efterhand så det inte kokar torrt.)
 
Chokladtryffeltäcke:
 
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
 
Smält smöret och den mörka chokladen i vattenbad, häll detta i en bunke och tillsätt socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjöl, salt och kakao.
 
Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda ihop allt. Bred ut smeten i en liten långpanna, 20X30cm. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 18 minuter.
 
Ta ut kakan och strö över marshmallows och sätt in kakan någon minut tills marshmallowsen börjar smälta utan att bli brun.
 
Bred över kolan på marshmallowsen, efter ca tre timmars kokande har den kondenserade mjölken alltså blivit kola, öppna burken försiktigt så det inte sprutar.
 
Koka upp grädden till översta lagret och rör i den hackade chokladen och rör tryffeln slät. Bred denna över kolan och ställ i kylen innan du skär i bitar, servera gärna med grädde!!
 Chokladdröm!!