Äpplekaka med knäck!!

Två veckor kvar till påsk, längtar till några dagar i Köpenhamn. Tiden och dagarna går så fort med mycket grejer att göra men jag stressar inte längre. Har försökt att balansera livet och tycker att jag lyckas ganska bra. Nu ska ni få receptet på en riktigt god äpplekaka, man gör en toscabotten och fyller med äpplen och toppar med en kolasås med mandel, så gott!!
 
Äpplekaka med knäcktäcke:
 
Pajdeg:
 
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g smält smör
 
Fyllning:
 
4 st äpple
100 g smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kanel
100 g mandelspån
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret till pajdegen blanda ihop med socker, havregryn och mjöl.
2. Tryck ut degen i en pajform med hjälp av en sked.
3. Förgrädda i tio minuter, låt svalna.
4. Skala äpplena och dela i klyftor.
5. Fördela dem på pajskalet.
6. Smält smöret och blanda ner socker och mjöl, vispa ner grädden till en tjock sås och låt den koka upp under omrörning så det inte fastnar i botten.
7. Låt såsen ljuda några minuter, rör i kanel och mandel. Bred ut såsen över äpplena, ställ in i mitten av ugnen i ca25-30 min. Låt svalna lite och njut!!