Pizza och kladdkaka med Mars!

Vi har haft en skön söndag, jag jobbar nästa vecka men inte så mycket, har bara lite semester denna sommaren men arbetar korta dagar istället. Idag har jag köpt nya skor och arbetskläder, använder mest vita byxor och linne och det blir smutsigt fort och får ofta fläckar från olja som inte går bort. Efter handlingen åkte jag till gymmet och sen hem och bakade.


Det blev en kladdkaka med bitar av Mars choklad, väldigt gott. Nu ikväll har vi ätit hemgjorda pizzor, gör de av tortillas och lägger på tacosås, parmaskinka och kycklingfiléer i små bitar som jag stekt med fajitas kryddor, champinjoner och ruccola och toppar med oregano och ost. Ska stå 6-7 minuter i 200 grader.

Kladdkaka med Mars:

200 g smör
200 g mörk blockchoklad
3 stora ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Lägg smör och choklad i en kastrull och låt smälta på svag värme, låt svalna och häll i en bunke. Tillsätt äggen, ett åt gången. Rör i socker, rör ihop mjöl med bakpulver och vaniljsocker och tillsätt detta också under försiktig omrörning.

Smöra och bröa en form, häll i smeten och tryck försiktigt i små bitar av Marsen. Ställ in i ugnen i 200 grader i 17 minuter, passa så den inte står för länge och blir torr.
Kladdis med bitar av choklad

Skriv inläggstext