Vegetarisk söndag!

Vi började denna söndag på gymmet, eller den började mycket tidigare än så med att Tage vaknade vid sex men vid tio åkte vi till gymmet! Det var lite folk för det var så vackert väder och de flesta väljer sol framför träning, förståeligt!

Sedan åt vi plättar hos mamma, en tradition alla tjejer har ett par gånger varje år, mammas plättar är så goda😄.

På eftermiddagen hade vi kompisar på besök, inte för att träffa oss utan för att se Tage, alla vill träffa honom när han är liten.

Ikväll åt vi vegetarisk middag, äggstekt ris med tofu, god dressing gjorde maten ännu godare!

Äggstekt ris med tofu, 4 pers:

1 förpackning tofu, fast
2 dl ris
1 squash
250 g sockerärtor
4 salladslökar
1 pkt cocktailtomater
3 ägg
Rapsolja
2 msk soja
50 g mungbönsgroddar

Jordnötsdressing;

1/2 dl osötad jordnötssmör
1 vitlöksklyfta
2 msk soja
2 msk färskpressad lime
5 msk vatten

Gör så här:

Pressa tofun mellan hushållspapper under något tungt i 20 min.

Koka riset, skär tofu och squash i kuber, dela sockerärtorna på mitten och strimla löken, dela tomaterna i fyra.

Värm en wokpanna, knäck och vispa upp ett ägg i taget, stek på båda sidor och hacka sönder det, lägg åt sidan, gör samma med nästa ägg, och nästa

Fräs tofun i rapsolja tills den fått färg och slå sedan på sojan, ställ åt sidan.

Woka squash, tillsätt ärtor och woka en minut, vänd ner ris, ägg, tofu, lök och tomater, tillsätt sist groddarna, låt allt bli varmt.

Dressing: mixa alla ingredienser med en stavmixer och servera denna till det äggstekta riset!

God vegetarisk middag