Lax blev dagens middag!

Det är inte alltid så lätt att hitta på nya middagsrätter, nyttigt och gott och vackert ska det vara och helst vegetariskt så alla kan äta samma, nu blir det sällan så för Hanna gör helst sin egna mat och med sina egna knivar och skärbräda. Lax är inte hennes favorit men vi äter det varje vecka ändå så får hon hoppa över fisken. Denna rätten är med lime sås, fruktsallad med lök och chili och ris, väldigt god och enkel att göra.
 
Asiatisk lax:
 
en laxsida
blandade sesamfrö, vita och svarta
olivolja
1/2 pressad lime
flingsalt
svartpeppar
 
Sallad:
 
1 mango
5 jordgubbar
vattenmelon
1/2 röd lök
1 röd chili
koriander
olja
vinäger
svartpeppar
flingsalt
 
 
Sås:
 
2 dl creme fraiche
1/2 pressad lime
salt
peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader, droppa lite olja på laxsidan och srö över sesamfrö, salt och peppar, pressa ut limen. Sätt in i ca 25 minuter.
 
Dela allt till salladen, hacka koriander och strö över, droppa på olivolja, vinäger, salt och peppar.
 
Blanda ihop såsen, servera allt ihop med ris.