Thai fisk soppa!

Söndagen var jobbbg, höll på med tusen olika saker som tog hela dagen. Brukar ju ha denna dagen som en dag att komma ikapp hemma med allt som ska göras men får göra det en annan dag, funkar också!


Igår kväll lagade jag en fisk soppa med asiatiska smaker, lite nytt och väldigt gott!

Till fyra personer gör man såhär:

4 bitar torskrygg
2 bitar lax
1/2 purjolök
1 citrongräs pinne
1 grön chili
3 vitlöksklyftor 
1 lime
1 röd paprika
Färsk koriander 
1 burk kokosmjölk
2 dl grädde
2 dl vitt vin
Salt
Peppar
Paprikakrydda

Dela fisken i små kuber, strimla paprika, purjolök och chili, hacka vitlöken och stek allt i en vid kastrull i lite olja.

Krossa citrongräset lätt och lägg i grytan.

Ta en annan kastrull med vatten, häll i rikligt med salt och svartpeppar.

Pudra lite mjöl över grönsaksblandningen och rör om, häll på kokosmjölk och grädde och låt koka upp. Tilllsätt vinet. Smaksätt med kryddor.

Lägg fisken i det saltade vattnet i ca 7 minuter och ta upp och låt rinna av. Lägg fisken i soppan och låt puttra ihop. Strö över koriander och pressad lime.

Nu ska jag iväg till jobbet igen, ikväll blir det sallad med pärl couscous.




#1 - - Anonym:

Blev lite konstigt när det står i början att allt ska stekas och fisken är med det. Längre fram får man veta att fisken ska kokas?!? Blir svårt när man stekt den med grönsakerna.....

Svar: Förlåt, ser vad du menar, grönsakerna ska stekas och fisken kokas i lättsaltat vatten. Går lite fort ibland när man skrivet, bet om ursäkt💕
Maria Nilsen