Chokladsnittar!

En bra söndag har passerat, började med att vakna alltför tidigt, la mig vid två och vaknade halv sju, lite för kort natt men hämtade tidningen och läste en stund innan jag gick upp.. Sedan åkte jag till gymmet, hälsade på pappa och gjorde ärenden  på Frölunda torg, ungefär samma procedur som varje söndag. Vi hann också ta en promenad i halv regn och sedan köpa thaimat, kolla på Farmen och baka min favoritkaka, chokladsnittar. Gjorde hälften med Dajm och andra halvan med mjölkchoklad.
Idag var det en vecka sedan Hanna åkte och jag saknar henne varje dag, timma och minut, kommer aldrig vänja mig vid att vara ifrån Linn och Hanna. Linn och jag ska till London över påsk och hälsa på och det ska bli så mysigt.
 
Chokladsnittar med Dajm/mjölkchoklad:
 
200 g smör, rumsvarmt
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 dubbel Dajm eller 70 g marabou mjölkchoklad 
 
Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa smör, socker och sirap poröst, blanda sedan i bakpulver, mjöl och vaniljsocker, rör ihop och tillsätt valfri hackad chokladsort.
3. Dela degen i fyra delar, rulla ut till plåtlånga längder. Platta till lite och ställ in i ugnen. Grädda mitt i ugnen i 13-15 min, de ska få lite färg. Ta ut kakorna och skär sneda längder.
(null)
 
(null)