När det hemska händer!

I måndags firade jag och familjen min födelsedag på asiatiska köket, en så mysig kväll. Inte visste jag att om några timmar förändras mitt trygga liv.

Gick och la mig vid 01 och vaknade strax före 05 av en fruktansvärd smäll, jag trodde det var en byggnadsställning som rasade men då balkongdörren var öppen hörde jag fort att folk skrek på gatan. Gick ut på balkongen och såg en familj springa omkring i bara underkläderna. Jag frågade vad som hänt och pappan skrek att det brinner. Tage sprang fram och tillbaka i lägenheten, det började lukta brand och fler personer skrek. Jag tog på mig och gick ut på gräsmattan dit de flesta grannar befann sig.  Det rök något fruktansvärt och folk hoppade från balkongerna, nu hade räddningstjänsten anlänt och med lift plockade de ner människor. En del lades på bår och in i ambulans direkt och några fick lägga sig på gräsmattan med filtar. Många barn skrek hysteriskt och flera hade inte tillräckligt med kläder.

Det var väldigt dramatiskt men efter någon timma gick jag hem men efter några minuter knackade polisen på dörren och bad oss omgående lämna lägenheten, i pyjamas.

Jag har tur som har Linn i närheten och jag gick till henne. 

Det visade sig vara två bomber som smält och orsakat stor förödelse för många människor.

Jag fick flytta in på hotell och ska bo här, troligtvis minst en månad. Jag tänker på dem som drabbades hårdast och inte har något hem att återvända till. När jag blundar hör jag skriken och ser människor hoppa från balkonger. Den trygghet jag alltid haft är lite naggad. Min lägenhet är min trygghet och jag älskar den, hoppas verkligen jag får återvända en dag.

Mitt försäkringsbolag IF har varit fantastiska och hela tiden legat steget före mig.

Alla saker är materiella ting och det är ett mirakel att ingen dig. Livet går vidare!

(null)