Ledig lördag!

Tog en ledig lördag, det var ju ändå Valborgsmässoafton. Vi har verkligen inte firat det på något speciellt sätt, tvärtom så är jag tacksam över att inte vara småbarnsförälder längre och vara tvungen att sätta mig i någon park på en filt eller gå till en brasa. Det är fint med stora eldar men det är vädret jag inte gillar, att alltid sitta och frysa den här aftonen. Cortegen har vi inte sett på några år, inte för att den inte är bra för det är den verkligen men jobbigt att stå ute och återigen frysa.
 
Vi har varit på långpromenad i Kullavik, gått i hamnen och ut vid havet, det blåste rejält men vi gick fort så det funkade. Sedan hämtade vi hem tjejerna och grillade, vi gjorde små förrättsknyten till förrätt som var riktigt goda.
 
Smördegsknyten, ca 30 st:
 
2 rullar färsk smördeg (á 250g)
200 g fetaost
1 liten rödlök
1 burk, 150 g gröna oliver
1/2 kruka oregano
olivolja
svartpeppar
 
Pensling: 1 ägg
 
Gör så här:
 
Grovriv fetaosten, finhacka löken och tillsätt med osten. Låt oliverna rinna av och grov hacka dem, tillsätt dem också och häll i ett par matskedar olivolja och lite svartpeppar.
 
Lägg ut smördegen och ta ut rundlar, ca 7 cm i diametern, lägg lite röra på halva delan och vik över den andra halvan, nyp ihop med en gaffel. Ställ på en bricka och in i frysen.
 
När de ska ätas tas de fram, penslas med uppvispat ägg och ställs i ugnen på 250 grader i ca 10-15 min, servera direkt med lite salsa att doppa dem i.