Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och bruten potatis!

Tjejerna och jag körde ett lunchpass på gymmet idag, sedan åkte vi till Frölunda torg och köpte ett par grejer på rean. Konstigt att det ska vara så givande att komma hem med ett par påsar i handen, idag var det dock bara mat i mina och lite hudprodukter men Hanna köpte tre tröjor,
 
Jag arbetade kväll så det blev sent med middag men jag hade handlat fisk på dagen så allt var förberett. Gjorde en ny rätt med torskrygg som var riktigt god.
 
Torskrygg med bruten potatis 3 pers:
 
3 fileer av torskrygg
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
3 msk flytande smör
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
1/2 röd lök
1 msk klippt färsk persilja
salt, peppar
 
Potatis, bruten:
800 g små potatis
2 msk margarin
salt, peppar
 
Gör så här:
 
1. Skär löken i halva ringar, dela varje bacon i tre delar, stek tillsammans och strimla sedan tomaterna och rör ihop med baconet.
2. Ta en ugnsfast form och blanda smör med sambal oelek och lägg i botten, lägg på fisken, klipp över persilja och salta och peppra. Lägg baconröran på fisken och ställ in i ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Ös fisken med smöret ett par gånger under tiden.
3. Koka potatisarna mjuka, lägg i en form där du ringlat smör i botten, knacka sönder dem i mindre bitar och ringla över smör, grovsalt och svartpeppar. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och sätt in potatisen i 5 minuter tills de är lite knapriga på ytan.
Ät med broccoli och gräddfil!