Ernst och nu mina kex!

Vackra dagar avlöser varandra, börjar längta lite efter tjocka tröjor och långa koftor men älskar detta september väder.
 
Efter jobbet åkte jag hem till Wilma, tror att hon blir lite bättre för varje dag, vi är ensamma hemma en stund till idag men snart kommer mamma och pappa och passar henne så jag kan åka och handla. Ska göra riktig åttiotals mat ikväll, plankstek med oxfilé.
 
Nu har jag bakat Ernst fröknäcke, de blir riktigt goda så de är värda lite jobb.
 
Ernst fröknäcke ca 30 st:
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpafrön
2 dl vetemjöl
2-3 dl fint rågsikt
1 dl olivolja
2 dl vatten
2 nypor salt
1 tsk bakpulver
äggvita att pensla med
flingsalt
lite frön till dekoration
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop linfrön, solrosfrön, sesamfrön och havregryn i en bunke, tillsätt sedan 2 dl vetemjöl, 2-3 dl rågsikt och 2 dl vatten. Blanda ihop och tillsätt lite till vatten om det behövs.
3. Tillsätt salt och olivolja och bakpulver, blanda sedan ihop allt.
4. Häll ut degen på ett bakbord, knåda ihop den lite.
5. Dela degen i tre delar, kavla ut varje deg till en 5 mm tjock platta. Tryck ut valfri form på kexen, runda eller fyrkantiga. Lägg kexen direkt på en plåt med bakplåtspapper, pensla kexen med äggvita och strö över flingsalt och valfria frön.
6. Grädda kexen i ca 15-20 min tills de fått fin färg. Klart!!
 Gott knäckebröd med massor av goda frön!!