Italienska frikadeller i tomatsås!
Ikväll har vi ätit italienska köttbullar, eller frikadeller som det heter, gjorde dem i en tomat och paprika sås och det var nog något av det godaste vi ätit på länge (jag har ju inte gjort receptet själv därför kan jag skryta). Det kändes verkligen som om vi var tillbaka i Sorrento igen, det är jätte enkelt och sköter sig nästan själv. Spagettin vi äter ofta är Barilla nr 9, extra tjocka, så goda.
Frikadeller i tomat och paprikasås, ca 4-5 pers:
800 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl tomatpuré
4 dl riven parmesan (japp, det är mycket ost)
1 dl fin hackad persilja
salt
svartpeppar
Tomat och paprikasås:
1 burk grillad paprika i olja, ca 250 g
1 gul, hackad lök
3 rivna vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl vatten
salt
peppar
Toppa med:
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesan
Gör så här:
1. Hacka de grillade paprikorna och löken samt riv vitlöken, stek i lite olja i en stor, vid kastrull.
2. Tillsätt purén och rör ihop, tillsätt sedan de krossade tomaterna och vattnet, smaka av med salt och peppar, låt puttra tio minuter.
3. Rör ihop färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja och salt och peppar, gör stora frikadeller som du sedan lägger i tomatsåsen. Låt koka på svag värme i 20 minuter. Servera med spagetti och strö över parmesan och persilja vid serveringen.


Alla blev glada av denna rätten!