Dagens middag, piggvar!

Jag har verkligen snöat in på två sorters fisk, torskrygg och lax, jag använder dem på många olika sätt men nu var det dags att köpa något annat, det blev piggvar. Dyr fisk, lite krånglig att äta för det tar tid att rensa och få upp på tallriken. Jag vill göra middag och sätta mig och äta, nu ska det dras bort skin och ta upp fina bitar till alla och när det är klart vill första personen ha mer, så håller vi på så, någon riktig matro blev det inte. Men det var väldigt gott, på restaurang får man oftast in en hel sida så då är det lättare, nu köpte jag 2 kilo, dvs två fiskar till oss fyra.
 
Jag klickade ut lite smör och la fisken med skinnet upp, in i ugnen i ca 50 minuter i 150 grader, när fisken är klar kan man rulla av skinnet och först då hälla på smält smör, salta och peppra och strö på persilja och pepparrot.
 
Dagen har annars gått fort och jag har varit på jobbet sedan klockan 8, var ledig ett par timmar mitt på dagen och åkte till fiskbilen och handlade mat. Ingen träning idag men en lång promenad ikväll, vilken underbar temperatur det är, hoppas vi får lika fint i Stockholm.
 
Nu har vi bokat en resa över nyår, första nyårsafton på många år då vi inte är hemma och det ser jag fram emot, bäst är att både Kikis och våra tjejer följer med.
 
Inte så vackert
Färdiga!