Torskrygg med bruten potatis och skirat smör med senap!

Helgen har gått fort, igår var hektisk med mycket folk här, på lördag arbetade jag delvis och idag har vi varit på gymmet och sedan gjorde vi massa ärenden. 
 
Vi har åkt med Tage i nya buren några korta turer, han gråter hela tiden men vänjer sig snart. Den här veckan ska Hanna och jag sova i stan med honom, låna Linns lägenhet. Jag vill att han är med om så mycket som möjligt så att han är orädd.
 
Till middag åt vi något väldigt gott, Hovås fiskbil hade fin torskrygg idag trots att det är söndag och till det friterade jag broccolli, gjorde spenatsallad med tomat och bacon, bruten potatis och ett underbart smör, bästa middagen på länge!
 
Bruten potatis:
 
Koka små potatisar med skal färdiga, låt dem ånga av, lägg smält smör blandat med pressad vitlök i botten av en eldfast form, lägg i potatisen och tryck till dem så de spricker, pensla med smöret och strö över flingsalt. Ställ in i ugnen i 225 grader i tio minuter tills de fått en knaprig yta.
 
 
Smör till fisken:
 
100 g smör
2 vitlöksklyftor pressade
2 tsk äpplecidervinäger
2 tsk grov senap
salt
peppar
 
Smält smöret och pressa i vitlöken, tillsätt senap, vinäger och kryddor, häll detta på den ugnsbakade torsken.
 
Friterad broccolli:
 
1 bukett broccolli i små bitar
frityr olja
salt
 
Värm oljan till hundra grader och lägg i broccollin, passa den för det går fort, strö över lite salt. Det blir en speciell smak som jag älskar men Hanna tyckte inte om det.
 
Som sagt, en underbar middag.
 
 
 
 
Kan inte låta bli att lägga in en bild på Tage, min kille!