Go och lat söndag

Äntligen fick man sova en stund på morgonen, efter frukosten åkte vi och handlade blommor, älskar att köpa dem och även att plantera dem men sen går det utför snabbt. Jag är så dålig på att ta hand om blommorna så att de överlever och när de dör köper jag istället nya, kan bli ganska dyrt med många nya blommor hela sommaren.

På eftermiddagen bakade jag grova frallor med massor av nyttigheter i.

16 st frallor

50 g jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk bröd sirap
11/2 dl linfrö
2 dl dinkelgryn
1 dl havregryn
Vetemjöl ca 7 dl

Gör så här:
Smula ner jästen i matberedaren, smält margarinet och häll i mjölken, häll vätskan över jästen och blanda. Häll i salt och sirap, blanda sedan i övriga ingredienser och kör till en fast deg i minst fem minuter. Låt jäsa i tjugo minuter, arbeta ihop degen och rulla ca 16 frallor, låt jäsa i tio minuter till och pensla sedan med uppvispat ägg och strö över linfrö och solroskärnor. Grädda i ugnen i 225 grader i 12 minuter.

Mors dag närmar sig

Min mamma har lärt mig det mesta om matlagning, även om jag lärt mig hos proffesionella kockar så är det mammas mat som lagt grunden. Hur mycket jag än försöker så är det vissa rätter som jag aldrig kan göra som hon, tex, chokladrutor och brödkakor. Nu för tiden lagar hon mest husmanskost och jag lite modernare mat men vi uppskattar alltid varandras mat. Så tack mamma för att du lärde mig om mat och kärleken till den.