Hallon och lakritsglass💗


Godmorgon alla arbetare och semesterlediga!

Visst känns det som om sommaren är slut? Läste att den varmaste dagen var i maj och sedan dess har vi inte haft sådana temperaturen. Inte på 24 år har sommaren haft sin varmaste dag så tidigt. Jag har ju inte haft någon direkt sammanhållande semester men vi har en vecka i oktober och det är jag tacksam över.

Nu ska jag fixa iordning mig och starta denna måndagen, ha en fin dag. Här kommer ett recept på en jättegod glass!



1 burk kondenserad, sötad mjölk
5 dl vispgrädde
1/2 påse små el stora hallon/lakritsskallar
150 g hallon, frysta tinade går bra

Sila hallonen i en sil så du får bort kärnorna, häll den kondenserade mjölken och grädden i en stor skål och vispa fluffigt. Tillsätt hallonsåsen och rör ihop. Avsluta med att klippa godisskallarna i små bitar och rör i dem.

Häll upp i en frystålig skål och ställ in i frysen minst fyra timmar, innan servering ta fram glassen 20 min före och dekorera med skallarna.

Lycka till!


God och enkel glass

Tage 15 veckor!

Tiden går så fort, nu har Tage varit hos oss i sju veckor. Han är en självklar familjemedlem som vi alla älskar så mycket. Dessa veckor har han haft någon av oss runt sig hela tiden men nu är det dags att börja ensam träna. Hösten är på väg och snart är vi inte hemma lika mycket på dagarna. Imorgon är det tredje gången Tage och jag ska på valpkurs och det är så roligt.



Årets godaste förrätt!

En skön söndag med träning och god mat, för mig är det lycka att få stå länge och göra mat och baka. Efter ett långt besök på sjukhuset hos pappa hämtade jag Linn och åkte hem. Till middag blev det en underbar dessert och en jättegod pasta.


Nästa vecka är en lugn arbetsvecka innan det drar igång på riktigt igen.

Godaste förrätten, 1 bricka till fyra:

1 kartong jordgubbar
1 paket serrano skinka
1 citron, juicen
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Basilika

Riven parmesanost

Dela jordgubbarna i mindre bitar, pressa citron över och skvätt på olivolja och strö över svartpeppar och flingsalt.

Parmesan chips:

Riv parmesanosten och lägg åtta små högar på ett bakplåtspapper, ställ in i ugnen i 200 grader i 5-7 minuter tills de fått lite färg, låt svalna..

Lägg skinkan fint på ett fat, strö över basilikan, lägg på de marinerade jordgubbarna och avsluta med parmesan chipsen! Ät små munsbitar av allt tillsammans!

Gör den bara, så gott!
Pasta med scampi