Upp som en sol ner som en pannkaka

Var verkligen pigg när jag vaknade, hade fått mina sju timmar och var redo för träning och allt var söndagen hade i beredskap för mig.
 
Efter ett pass med zumba och en promenad med Wilma blev jag sååå trött att jag sov en halv timma och det är ovanligt men skönt. Tvättade alla golv och gjorde middag, klockan fem hämtade jag Linn vid tåget och en stund senare kom min man och alla var samlade.
 
När jag stod utanför stationen och satt kvr i bilen kom en parkeringsvakt och knackade på fönstret, "betala eller kör" sa hon. Jag stirrade på henne en stund innan jag förstod vad hon menade, "va?". Hon stirrade på mig, "tror du att detta är en gratis parkering?". Jag bara drog upp rutan men nu efteråt måste jag skratta lite åt henne, denna lilla parkeingsbitch. Jag säjer som Mark Levengood sa på radion härom dagen, "idiotens mor är alltid gravid". Med andra ord kommer det alltid finnas idioter.
 
Fläskfilé med cabanossikkorv, aspargus potatis och tzatziki:
 
800 g fläskfilé
2 cabanossikorvar
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 gul chilli
2 dl grädde
1 dl kokosmjölk
soja
1/2 köttbuljongtärning
1 msk mjöl
salt, peppar
sparrispotatis
2 morötter
 
Gör så här:
 
Putsa köttet och dela i små bitar, stek så att de får färg.
 
Dela paprika, lök, cabanossikorvar och chilli i små bitar, hacka vitlöken.
 
Lägg detta i pannan med köttet och stek tills allt är färdigt. Ta en vid kastrull och häll i grädde, kokosmjölk, bukjongtärning, mjöl och soja, låt koka upp under omrörning. Koka tills det tjocknar och smaksätt med salt och pepper.
 
Lägg i kött och grönsaker i såsen och låt småputtra tio minuter.
 
Dela sparrispotatisen i mindre bitar, gör samma med moroten, häll över olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar, Ställ in i ugnen på 230 grader i 35 minuter tills det fått färg.
 
Servera cabanossigrytan med potatis/morotsblandningen och tzatziki och några tomater med fetaost.
Färdigskuret.
Aspargues potatis med morötter.
Klart att äta!

Två flugor i en smäll

Jag och Kiki fyller år med bara en dag emellan så det är smidigt att fira ihop, vi köpte pizzor och indiskt och åt lite av allt. Jag fick presentkort på NK av mamma och pappa och det är ju alltid uppskattat, fick dessutom jättefina underkläder från Donna Karen. Av Kiki fick jag en snygg skjorta från Abercrombie&Fitch, den luktade så där gott som det gör i deras affärer. Min man har bara deras after shave nu för tiden och den är bäst.
 
Jag fick en underbar bakform med små rosor av tjejerna när jag fyllde år och idag bakade vi äpple och kanel muffins i den.
 
Äpplemuffins 12 st:
 
125 g smör
1,75 dl socker
2 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk el grädde
 
Fyllning:
 
2 äpplen
1 tsk kanel
1 msk socker
 
Gör så här:
 
Ta fram smöret så det blir rumsvarmt,  smöra en muffinsform och bröa den. Rör smöret och socker till en jämn smet, tillsätt ett ägg åt gången och rör ihop.
 
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och fortsätt röra, häll i mjöl och mjölk och rör ihop lite lätt, vispa inte för länge. Häll smeten i formarna.
 
Skala äpplena och skär i bitar, blanda ihop kanel och socker och lägg äpplena i blandningen så att de får alla sidor täckta. Tryck i en äpplebit i varje muffins och grädda i 200 grader i 15-20 min.
Små äpplekakmuffins.
Den här väskan gav jag till min fina syster, endast det bästa är bra nog!!
 
 
 

Opålitliga göre sig icke besvär

Det finns en del människor som är av en speciell sort, de opålitliga. Jag gillar dem inte alls, jag har en kompis som alltid lovar massor av saker, han ska fixa det och ordna det men inget händer. Så vad ska man egentligen göra med en sån vän? Antingen säja till honom att om han inte håller vad han lovar kan han försvinna eller ska man acceptera att man är olika? Jag har varit tyst hittills men börjar bli irriterad när man inte kan lita på honom.
 
Ikväll är min familj borta en stund och jag fick några timmar för mig själv, yes!! Det blev en lång promenad med Kiki och sedan en god enkel middag.Helt ensam är jag förstås inte för Wilma gillar också räkor och viker inte från min sida under middagen.
 
Avocado med vitlöksräkor:
 
200 g jätteräkor eller vanliga räkor
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
hackad persilja
salt, peppar, paprikakrydda
1 avocado
1/2 röd paprika
1/2 röd lök
5 blad basilika
 
Kall sås:
 
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
aromatkrydda
salt
vitpeppar
 
Gör så här:
 
1. Gör en marinad av olivoljan, hackad vitlök, persilja och salt, peppar och paprikakrydda. Skala räkorna och lägg dem i marinaden och ställ i kylen.
 
2. Hacka paprika, röd lök och basilika bladen. Rör ihop den kalla såsen, stek räkorna och lägg i avocadon. Lägg grönsakerna på räkorna, strö över lite flingsalt och servera med såsen.
Stek räkorna i marinaden de ligger i.
Gott när man vill ha något "litet".