Årets första student!

Efter en lång dag avslutade vi med en fin student, Marcus tur var det idag och nu är han också en fri man, ett tag! Massor av folk och god mat och ett dessertbord laddat med olika kakor.

Nästa student är på fredag och då är det Hannahs tur och de bor inne i stan, älskar att vara inne i Göteborg dessa dagar då ungdomar tar studenten och åker omkring på flaken, det andas lycka och förväntningar runtomkring och det är härligt att få ta del av det på avstånd. Är ganska glad att våra studenter är över, det var en rolig tid men också intensiv och oron över vädret och var man skulle sitta gjorde att man inte kunde planera helt.

Nu är jag så himla trött, vaknade 05 imorse och har inte sovit något extra på dagen, måste få någon extra timma sömn inatt. Sedan sista behandlingen mot migränen har jag ständigt ont i nacken och har svårt att hitta en bra sovställning, hoppas verkligen att det vänder snart.

Fina Marcus
 

Scampi!

Gjorde ju pasta med scampi ikväll, är en av mina favoriträtter. Kan nog äta räkor varje dag, om jag bara får välja två saker att äta resten av livet är det annars ägg och avocado, älskar detta för smakens skull, mättnadskänslan, lätt att ha med sig och det är nyttigt!

Pasta med scampi:

Scampi, brukar räkna 5 st per person
1 röd chili
1 röd paprika
3 hackade vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 dl mousserat vin
3 dl grädde
Persilja, hackad

Riven parmesan

Hacka chili, paprika, vitlök och lök och fräs i olja. Tillsätt scampin och låt de få färg snabbt, häll på vin och grädde och låt det snabbt puttra ihop, salta och peppra.

Servera till pasta! Strö över persilja, parmesan och svartpeppar.

Hundvakt!

Så är den här dagen också över, jobbat och gjort lite andra saker, köpte scampi och gjorde pasta med dessa till middag och firade att Linns första år är avklarat och ingen skola på tre månader.

Ikväll har varit hundvakt några timmar åt lilla Stella, liten och söt men man lurar sig av utseendet, hon kan vara som en pitbull.