Om man bara orkar göra en kaka i livet, då vet jag vilken!

Vilket skitväder, gått i regn och blåst och blivit genomvåt. Har man hund har man inget val och sådana här regniga kvällar är det i stort sett bara två sorter ute, hundar och hundägare.
 
Vi har varit på Kastellgatan och tittat på en fin lägenhet men den var inte tillräckligt stor och den var från slutet av 1800-talet så det sluttade ganska rejält överallt, har märkt att många lägenheter i sådana här gamla hus är lite på sniskan. Utbudet på lägenheter är så litet just nu och mina föräldrar börjar snart misströsta, har man varit på många visningar tröttnar man till slut.
 
Ikväll har vi bakat en seg chokladkaka som kan vara en topp tre variant, mörk och vit choklad varvas med krossad polkagris, sjukt god blev den.
 
Polkabrownie 16-20 bitar:
Mörk chokladsmet:
4 ägg
4 dl socker
200 g smör
200 mörk choklad
2 krm salt
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 påse polkagrisar
 
Vit chokladsmet:
2 ägg
2 dl socker
150 g smör
150 g vit choklad
2 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader, blanda ägg och socker till de båda smetarna i separata skålar. Vispa inte fluffigt, då blir kakan inte seg. Smält smöret i separata kastruller, tillsätt de två chokladsorterna och låt smälta försiktigt under omrörning.Rör i saltet. Häll chokladblandningarna i de båda äggsmetarna och sikta i kakao och mjöl i den mörka och bara mjöl i den vita. Rör slätt.
 
2. Häll hälften av den mörka smeten i en liten långpanna, 20x30 med bakplåtspapper. Finstöt hälften av polkagrisarna och strö över smeten. Bred på den vita smeten och avsluta med den andra hälften av den mörka smeten, grovhacka resten av polkagrisarna och strö över.
 
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna och förvara den i kylen!
 

Lunch time!

Efter att ha jobbat halv dag hämtade jag Linn från bussen och åkte och handlade. Vi köpte grejer så vi kunde göra en god lunch, kycklingmacka med grillad chiabatta.

Nu ska det bli bakning och pluggning i huset!

Ny måndagsmorgon!

Måndag börjar som alla dagar med tidning, bostadsbilagan och samma frukost som alltid, fil med blåbär, müsli och granatäpple.

Pauluns müsli i all ära men de ska alltid stoppa i torkad frukt och bär och det tycker inte jag om. Så att det ska bli lite sött blandar jag vatten, olja och flytande honung som jag droppar på innan den ska in i ugnen, massor av olika nötter är viktigt liksom linfrö, solroskärnor och pumpafrö.

Nu ska jag börja denna måndag, dagen före valborgsmässoafton.