Vårtrött!

Vädret gör nog sitt i att jag är lite trött på eftermiddagarna, jobbar jag så märker jag inget men om jag är hemma och sitter i soffan klarar jag knappast att hålla ögonen öppna. Idag började jag dessutom jobba tidigt så det har varit många timmar med jobb.
 
Nu ska jag till jobbet och sedan på ett möte på Hovås golfklubb, ska se om man kan äta lite där också. Ska också hinna en snabb rygg träning.
 
Till lunch åt vi pasta med strimlad biff, tomater och champinjoner. 
 
Imorgon är det dags för bokklubb, denna gången ska vi vara hemma hos Pernilla och det kommer säkert bli så roligt, som vanligt.
 
Pasta med biff:
 
3 skivor lövbff
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl färska campinjoner
3 dl matlagningsgrädde
1 tsk japansk soja
1/2 dl sweet chili sås
Riven parmesan ost
salt
vitpeppar
hackad basilika
några cocktailtomater, halverade
 
Strimla köttet, hacka lök och vitlök och fräs i en panna. Dela svampen och lägg i den, tillsätt grädde, soja, sweet chili och kryddor, låt koka ihop. Koka pastan och låt den sedan rinna av, lägg pastan i såsen och servera med riven parmesan och hackad basilika. Dekorera med tomaterna och pressad citron.
 
 
 
 
 
 
 

Lax blev dagens middag!

Det är inte alltid så lätt att hitta på nya middagsrätter, nyttigt och gott och vackert ska det vara och helst vegetariskt så alla kan äta samma, nu blir det sällan så för Hanna gör helst sin egna mat och med sina egna knivar och skärbräda. Lax är inte hennes favorit men vi äter det varje vecka ändå så får hon hoppa över fisken. Denna rätten är med lime sås, fruktsallad med lök och chili och ris, väldigt god och enkel att göra.
 
Asiatisk lax:
 
en laxsida
blandade sesamfrö, vita och svarta
olivolja
1/2 pressad lime
flingsalt
svartpeppar
 
Sallad:
 
1 mango
5 jordgubbar
vattenmelon
1/2 röd lök
1 röd chili
koriander
olja
vinäger
svartpeppar
flingsalt
 
 
Sås:
 
2 dl creme fraiche
1/2 pressad lime
salt
peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader, droppa lite olja på laxsidan och srö över sesamfrö, salt och peppar, pressa ut limen. Sätt in i ca 25 minuter.
 
Dela allt till salladen, hacka koriander och strö över, droppa på olivolja, vinäger, salt och peppar.
 
Blanda ihop såsen, servera allt ihop med ris.
 
 
 
 
 

Ett bra besked!

Livet är fullt av olika besked, bra och dåliga. Idag har jag en vän som fick ett bra besked på ett provsvar och jag blev så lättad, jag tänker på dem som får negativa svar och lider med dem. Ett brev eller samtal om tex cancer förändrar ju livet för både den det berör och anhöriga. Så, tack Gud för att du var med henne idag.
 
Till lunch idag gjorde jag nudlar med strimlad biff i en lite asiatisk dressing.
 
Nudlar och biff:
 
400 g lövbiff
3 salladslök, delad i små bitar
1 dl japansk soja
2 tsk vitvinsvinäger
3 tsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 hackad röd chili
1 dl gröna bönor i skidan
 
sesamfrö
nudlar, glas eller ägg
 
Strimla lövbiffen, gör en marinad med soja, vinäger, riven ingefära och hackad vitlök, lägg i köttet i marinaden och låt ligga i 30 minuter. Häll lite olja i en panna och lägg i ärtorna, stek dem och ta upp dem. Stek köttet men låt marinaden vara kvar till senare, lägg i salladslöken och chilin och stek det ihop med köttet. Lägg sedan i bönorna och koka nudlarna och lägg ihop allt, strö över sesamfrö och droppa över dressingen som är kvar från köttet.
 
 Pressa lite lime på innan serveringen