Student stök!

Nu börjas det på riktigt, förbereda mat, hämta porslin, sätta upp tält, handla på systemet och handlat kläder! Det vi kan hålla koll på har vi men det finns en sak som ligger utanför vår makt, vädret! I GP idag står det att det fina vädret "tar en paus" på torsdag 😑! Vi får hoppas de har fel, det har ju hänt förr! Annars har jag jobbat från morgon till kväll och gjort och ätit en så god middag, köttbullar med parmesan i tomatsås, direkt från Sorrento, laga, äta och njut!!

Italienska köttbullar:

800 g nötfärs
1 ägg
2 msk tomatpuré 
1 dl riven parmesan
1 dl hackad persilja
1 msk ströbröd 
Salt 
Peppar

Blanda ihop allt och rulla stora köttbullar!

Tomatsås:

1 burk krossade tomater 
1 burk soltorkade tomater
1/2 gul lök
3 rivna vitlöksklyftor
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar
2 msk tomatpuré


Häll de krossade tomaterna och vatten i en vid kastrull, hacka lök och soltorkade tomater och häll i och tillsätt den rivna vitlöken, salta och peppra och tillsätt tomatpuré!

Låt detta putta på plattan och lägg försiktigt i köttbullarna, låt småputtra i tio till femton minuter medan du kokar spagettin! Lägg upp och servera med massor av riven parmesan och hackad persilja!
Handlingslistor!

Det är ett par saker man får på köpet när man har stora middagar, födelsedagsfester och studenter. Det första är städningen, det städas högt och lågt, på hyllor man aldrig når och bakom maskiner där man aldrig bryr sig om annars. Ingen annan ser hur rent det är men så ska det vara.
 
Det andra är trädgården, det planteras blommor man knappt man kan uttala namnet på och det rensas och plockas i rabatter tills långt in på kvällarna. Nu börjar vi bli färdiga och i början av veckan kan vi sätta upp tältet och sedan hämta allt vi beställt, bord, stolar och porslin.
 
Nu har vi just kommit hem från Mikado, jag åt fyllda entrecoteroullarder, bästa som finns. Efteråt blev det friterad banan med glass, lika gott det.
 
Firar alla underbara mammor och främt vår egna, bästa idag!!
 
 

Mors dag!

Vissa år blir man väldigt uppvaktad på mors dag och andra passerar utan att någon säjer grattis! Detta året blev jag så firad med jättefina presenter och en underbar tårta! Något har jag gjort bra i år för att bli så hyllad! Nu ska vi alla gå på Mikado och äta bästa japanska maten!!