Hannas dag!

Älskade fina dotter, en stor dag har det varit. Du är på väg att bli vuxen men samtidigt kommer du alltid att vara min bebis. Du och jag firade med frukost och present i morse, Tage var såklart också med, tittade med stora ögon på frukosten som var uppdukad precis i hans ögonhöjd. 


Jag arbetade lite och sedan köpte vi med oss kakor och åkte till pappa, mamma var redan där och vi stannade en stund allihop. På eftermiddagen tränade vi med Camilla och då Linn slutade jobba köpte vi med oss pizzor hem och Hanna fick öppna sina presenter.

Hoppas Hanna haft en fin tjugonde födelsedag, hon är värd det bästa❤️.


Är detta till mig?

Vad händer med åren?

Kännt mig lite eftertänksam idag, Hanna fyller 20 år imorgon och det får mig att tänka på hur fort tiden går! Hallå, jag var ju just 20 år själv! Vad hände egentligen? Hur kan hon vara 20 nu? Vår sistfödda som vi älskar så, med världens största hjärta, månar om alla och vill alla väl. Både Linn och Hanna är så fina mot utsatta och ibland lite annorlunda människor, de är hjälpsamma och aldrig ifrågasättande. Sällan kommenterar de andras utseende, istället ser de förbi det yttre och fokuserar på hur människor är.

 
För dem spelar aldrig hudfärg, kön, läggning eller handikapp någon roll. De ser alltid människan bakom och jag beundrar dem för det, det är en styrka och kräver mod att stå upp för svaga.
 
Imorgon är i alla fall en stor dag och vi ska fira henne så mycket det går, det är hon värd!
 
Annars har vi varit och tränat kettelbell på kompassen ikväll, roligt men oj vad jobbigt det var, benen var som spagetti. Träningsvärken kommer vara tuff imorgon tror jag!
 
Tror man kan säja att Tage är rumsren nu, det händer en "olycka" varannan dag ungefär. Nu har han också varit ensam vid lite olika tillfälllen, igår blev det nästan två timmar, han ligger och sover när vi kommer hem. Känner att vi är ganska duktiga med att uppfostra honom även om han ibland är sjövild, detta är också vår första han hund och det är skillnad från tikar.
 
Trött efter passet
 

En intressant dag!

Dagen började tidigt, var på jobbet redan klockan 8. Lite senare hade vi vårdplaneringsmöte hos pappa, dvs man ska bestämma om hans framtid. Han står i kö för permanent boende och vi får se hur det blir. Dessa möten är lika intressanta varje gång, man blir lite förvånad över hur människor, vårdpersonl i detta fallet, tänker.

 
Sedan jobbade jag några timmar och hade ett par timmar paus mitt på dagen och sedan jobb igen. Tage och jag är ensamma ikväll och kan äta vad vi känner för och sedan sova i samma säng. Han ligger nämligen redan tvärsöver min säng och vägrar röra sig.
 
Jag åt pasta med lövbiff till middag, Tage älskade det oxå!
 
Lövbiffs pasta:
 
500 g lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 tsk dijonsenap
3 dl grädde
1 tsk japansk soja
 
Strimla köttet, hacka lök och vitlök och fräs i pannan. Tillsätt grädde, senap och soja och låt koka ihop. Hacka i chilin och låt koka med! 
 
Koka pastan färdig, häll av vattnet och häll tillbaka i kastrullen, tillsätt köttet i såsen och rör runt. Strö över riven parmesan och svartpeppar.
 
Plockade första kantarellerna idag, blir så lycklig av att gå i skogen. Tage hoppade upp på bordet för att ta tag i mina liljor, de är orange i mitten och det gjorde att nosen blev helt gul! Alldeles omöjligt att få bort.
 
 
Min bebis med färg som inte går bort😏
Godaste pastan
Kantareller är inte fel!💕