Nytänkande!

Helgen har verkligen gått i ett, igår jobbade jag till 18.30 och 19.00 skulle vi gå på fest i skintebo. Det blev världens snabbaste dusch och snabbt klädbyte och nytt smink, vi blev hämtade och det blev en riktigt rolig kväll där födelsedagsbarnet fick massor av kärlek. Vi promenerade hem sent på kvällen och det var skönt att gå lite efter en lång kväll.


Idag har jag jobbat och på eftermiddagen har jag bakat bröd och gjort middag, även hunnit skura badrummen och strukit min tvätt, så skönt att ha gjort det.

Tipset till dagens middag fick jag av vår duktiga granne Martin som är kock och även ägare till Sofina, bästa cateringen i Göteborg. Martin tipsade om osbågspanerad kyckling, har panerat med chips och krossade nachos förut men detta var nytt. Det blev jättegott och till kycklingen gjorde jag en blomkålstabboleh. Inte mycket kalorier i detta och supergott.

Tabbouleh med blomkål:

1/2 blomkålshuvud
2 msk citronsaft
4 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger 
Flingsalt
Svartpeppar
2 tomater
2 salladslökar 
1 dl färsk persilja
1 dl färsk basilika
1 dl pistagenötter
6 hallon 

Plocka isär buketter av blomkålen och kör i mixer eller riv fint, så det ser ut som ris. Häll på citronsaft, olivolja, vinäger, salt och peppar. Hacka tomater och salladslök och blanda i. Hacka persilja och basilika och lägg i även detta och rör om. Strö över nötterna och dekorera med några hallon. 

Ostbågspanerad kyckling:

4 kycklingfiléer
1 uppvispat ägg
3 dl ostbågar, fint krossade
3 msk panko ströbröd
Salt
Peppar 
Smör

Dela kycklingen i två delar, doppa i ägg och sedan i en blandning med osttbågssmulor, panko, salt och peppar. Stek i smör tills de fått fin färg och gör sedan klart dem i ugnen.

Basilikasås:

2 dl créme fraiche 
En handfull fint hackad basilika
2 pressade vitlöksklyftor 
Salt
Vitpeppar

Blanda ihop allt och ställ kallt!


God och vacker middag
Vacker lilja från min födelsedag

Att fylla år!

Jag bryr mig inte så jättemycket om själva födelsedagen om det är min egna men de där hälsningarna på fb och Instagram är nog ganska viktiga ändå. Så firad som jag blivit idag tror jag aldrig jag blivit tidigare, sms, samtal med sånger, mail, sociala medier, blommor, presenter och massa mer. Jag har fått så mycket kärlek att jag kan klara mig länge nu. 


Är faktiskt ärligt rörd när jag ser hur mina vänner gjort bilder och texter till mig, känner mig priviligerad över att få all denna uppmärksamhet och omtanke. Hoppas jag kommer ge lika mycket kärlek till er❤️❤️❤️❤️❤️


Hanna gick upp kl sju för att ge mig present och vackert kort
Tage har aldrig sett så mycket rosor, fått av syrran
Den här tavlan blev jag väldigt lycklig över, Linn kontaktade en konstnär som målat av Tage

Morgon med Kristin kaspersen!

Började den här tisdagen väldigt tidigt, skulle på ett morgon föredrag med Kristin kaspersen. Det var med min vän Camilla och nätverket 4 good.


Föredraget handlade om en bok hon skrivit, Good morning, den handlar om hur man ska somna och vakna på rätt sätt och vad man ska göra för att stressa mindre och sova bättre. 

Efter detta åkte jag till jobbet och arbetade hela dagen och var hemma klockan sju. Lång dag!

Nu ligger jag med Tage brevid, han snarkar lite lätt och det låter så mysigt, faktisk riktigt sövande.

Har ätit sallad med scampi, så väldigt gott. Min kompis Kattis gjorde en grym sallad förra bokklubben, blandade glasnudlar med scampi, mango och koriander och massa goda saker. Dressingen var med olja, ingefära och lime och det hade jag i min också. Lite asiatisk smak blev det.