Rocky roads

Helgen närmar sig och det ska bli skönt att alla är hemma för ovanlighetens skull, middag hos Kiki och Pelle i helgen tillsammans med några vänner, jag ska göra desserten så jag får titta igenom lite recept för inspiration.
 
Ikväll har jag gjort Rocky roads, speciellt min man är galen i detta chokladgodis så det är mest för hans skull. Jag använder jordnötter, minimarshmallows, dumlekolor och Marabou choklad, smälter chokladen och delar kolorna och blandar allt och häller på bakplåtspapper som ställs i kylen för att stelna och sedan kan man skära bitar i valfri storlek.
Färdiga bitar!
 
 

Har alla nackspärr eller??

Antingen är det vårstress eller så är det kylan som gör att vi drar upp axlarna och spänner nacken, väldigt många har ont i nacken och axlarna vid den här tiden på året.
 
Det verkar också vara en epidemi bland mina kunder med benhinneinflammation, lite längre fram på vårkanten är det vanligt att man får lite större lust för att börja springa ute och då är det lätt att man överanstränger benhinnerna men det är lite tidigt för det ännu så jag vet inte varför så många har dessa problem. Nya skor eller byte av underlag är andra orsaker till överansträngningar.
 
I eftermiddag gick jag en sväng ute vid havet, det känns i luften att något är på gång, det luktar annorlunda och ljuset är klarare, våren är runt hörnet.
Isen börjar smälta och bryggan rasar!
Några minuter före solnedgång!
 

En liten del av England!

Dimman låg som ett täcke över Billdal och det var ganska kallt på dagen, Hanna och jag gick en långpromenad och fastän man knappt såg något var det skönt att röra sig, mitt arbetsrum blir otroligt varmt och luften blir torr så  när jag jobbat färdigt på dagarna måste jag ha frisk luft.
 
Det är så konstigt men man längtar aldrig så mycket efter att resa som när man precis kommit hem från semestern, man blir sällan nöjd och tur är väl det. Nu planerar vi för vår sommarsemester, tänkte ta en tur till Italien, det finns så många fina platser vi gärna vill se.Tänkte dela upp resan med några dagar i Rom och sedan några dagar med sol och bad. Det är långt till sommaren men att planera resan är ju halva nöjet.
 
Ikväll blev det "fish and chips" till middag, alltså panerad torsk med hemmagjorde pommes och kall sås med creme fraiche och dijonsenap. Jag har ingen fritös men det funkar bra med en stor kastrull, jag friterade potatisstängerna i olivolja.
Torskrygg!
Egna pommes frites!
Gott var det!