Livet leker för Wilma!

Wilma är på banan igen, piggare än någonsin och tuffare än hon brukar. Att vara i soffan är inte tillåtet, det vet hon, plötsligt ser jag henne utsträckt på soffan som om hon ägde den. Hon tittar in mot väggen så hon slipper möta min blick, hundar är smarta! Så glad att hon mår bra igen!! Trots att hon tar sig vissa friheter!

Vad fort det gick att glömma sommaren!!

Hösten kom så fort och värmen från i somras är nästan glömd, ikväll är det så kallt att vinterjackan åkte på. Jag känner mig lycklig som vet att om några månader får vi uppleva varm sol igen, på Teneriffa är det aldrig vinter!

Efter träningen åt vi asiatisk torskrygg, gott och lite annorlunda.

Torskrygg med soja:

Till 4 pers

4 torskryggfile'er
2 broccolistånd och salladslök 
1 dl japansk soja
3 tsk sesamolja
1 lime, saft och skal
1 vitlöksklyfta
2 tsk riven ingefära

Stek fisken i ugnen på 170 grader i 20
min, dela broccolin i bitar, använd hela stjälkarna också. Koka lätt ihop med små bitar salladslök. Blanda ihop soja, olja, riven vitlök och riven ingefära och saften och skalet från limen. Rör ihop! Lägg upp fisk och broccoli och droppa över såsen. Toppa med tex koriander!


Ibland undrar man!

Jag satte morgon teet i halsen när jag läste en sak i tidningen, en ung två barns mamma hade blivit lurad till en lägenhet av en bekant,  väl där väntade sju män som våldtog henne hela natten, de som inte våldtog stod bredvid och klappade händerna och väntade på sin tur. Vad i hela friden har gått fel när detta händer? Vilka män är det som gjort det? Blev klart illamående när jag läste hur kvinnan varit tvungen att sitta i rullstol pga skadorna i underlivet, vart är världen på väg? Hur ska vi kunna skydda våra döttrar?

Idag har jag haft en ihärdig efterföljare, nämligen huvudvärken. Tredje dagen med stel nacke och jobbig värk i nacke och huvud, så jobbigt men det är bara att vara glad och fortsätta jobba.