Bakabstinens

Går det att få abstinens när man inte bakat på några dagar? Jag tror att jag får det, måste bara få sätta på bakmaskinen och göra en liten deg eller bara några få mördegskakor, sen att frysen är full av finska pinnar, vaniljhjärtan, schackrutor och hallongrottor spelar ingen roll, jag bakade en variant av sistnämnda och kände mig med ens lättare i hjärtat.
 
Till middag idag blev det en varm sallad med kyckling i lite tunnare skivor, blandade romansallad och solrosskott på en tallrik, värmde småtomater, salladslök och paprika i stekpannan och hällde det över salladen, serverade med kycklling och avocado och en klick creme fraiche.

Ett evigt rännande fram och tillbaka

Jag har väldigt svårt att vara stilla, om jag tänker att jag ska vila en stund ska jag alltid bara göra något innan, tex baka eller fixa något. Nu när jag har varit ensam ett par dagar har jag försökt njuta och ta det lugnt.
 
När jag köpte jordgubbar idag från ett stånd vid vägen stod det en äldre kvinna före mig. Hon var jättearg och sa att jordgubbarna hon köpt av honom igår inte var svenska, killen svarade att alla han sålde var från Bohuslän och han tjänade inget på att ta in från andra länder nu när det fanns så mycket svenska. Men kvinnan gav sig inte och krävde nya, för att få tyst på henne fick hon en ny ask, vilken surtant. Fick mig att tänka på något jag läste att komikern Özz Nujen sagt om jordgubbar, det var ungefär så här:
 
"Jag vill ha dem röda, söta och smakrika, jag bryr mig inte om ifall de
är ifrån Sverige, Holland eller Belgien, jag ska äta dem, inte prata med dem."
 

Hemma igen

Efter en regnig och blåsig resa från Oslo kom jag hem igår kväll, har haft jättemysigt hos svärmor, skönt att vara ledig från arbete och jobb ett tag. Nu är resten av familjen och bestiger Norges högsta berg och fjällvandrar, så duktiga tjejer som vill hänga med sin pappa dit tycker jag.
 
Jag har jobbat idag och varit en sväng i Slottskogen och gått med wilma efteråt, igår var ju mina kompisar fortfarande kvar så vi gjorde en riktig god middag ihop. Oxfilé med klyftpotatis och chevrékräm, gott med jordgubbar och avocado till.
 
Chevrékräm 4 pers
1 burk vanlig creme fraiche
1 chevré ost 150g, bara det mjuka inga hårda kanter
2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar
 
Blanda ihop allt och vispa luftigt med elvisp, jättegott att doppa potatisen i.