Bokklubb med väldigt lite bokananys!

Ja, ikväll har vi haft bokklubb med vinprovning, pratade vi egentligen om boken vi läst överhuvudtaget eller var jag på toa då? I vilka fall som helst är vi mest intresserade av att äta och dricka och prata om våra liv, som vanligt pratas det mycket om vårt favoritämne, män. Långa, korta, gifta, ogifta, sådana vi gillar och ogillar och kända och okända, det finns hur mycket som helst att gå igenom.
 
Malin serverade underbar sallad med gott bröd och till det testade vi viner, mousserat och vitt. Linda var väldigt duktig och prickade in både namn och prisklass, själv har jag dålig koll på priser utan dricker det som är gott.
 
Ny bok, en av mina favoritförfattare, Jens Lapidus och boken Vip rummet, ska bli kul att läsa.
 
Ikväll saknade vi Kattis och Kiki, alltid roligast när vi alla är samlade och de flesta gånger är vi det, älskar dessa kvällar med mina fina kompisar. 
 
 
 

Lax till middag!

En kund berätade idag om en intervju som gjorts med ett stort gäng människor som alla var över hundra år, frågan var vad de gjort för att komma upp i så hög ålder. Flera olika orsaker som ingen rökning, lite alkohol, träning mm, det som också visade sig var att många av dem åt fet fisk minst två dagar i veckan, alltså vill vi leva länge måste vi få i oss massa lax, vi åt en variant ikväll.
 
Lax med saffransås, 4 port:
 
4 laxbitar
 
sås:
 
1 gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk saffran
1/2 tsk paprika krydda
aromat
salt
peppar
 
Hacka lök och vitlök och låt bli mjuk i lite smör, pudra över lite vetemjöl och rör runt, tillsätt grädde och mjölk under omrörning. Lägg i saffran och paprika och smaksätt sedan med de andra kryddorna, servera med ris och ärtskidor.
 
 

Trötta!

Både jag och Wilma har en förmåga att kunna somna nästan överallt, i bilen, på golvet, i soffan och framför tv:n. Det bästa som finns är att sova brevid henne, hon är så varm och andas tungt, man blir väldigt lugn av hennes närvaro.