Pumpan är redo och godiset står klart!

Förra året glömde jag att köpa godis till barnen som kommer och knackar på, de står där med sina masker som kliar och det enda de vill ha är något roligt godis, inte roligt att ge en clementin då!! I år är vi mer förberedda och har laddat upp med en hög som de säkert blir nöjda med!

Linn och jag tog en promenad för att få lite luft, såg en älg på ängen som sprang helt förvirrad fram och tillbaka. Det är ganska häftigt att ha vilda djur runt huset, vildsvin klarar vi oss däremot utan!!


Gott fredagskäk!!

Lång dag på jobbet, vet knappt vad det är för väder ute på dagarna, står i halvmörker och tappar kontrollen över klockan. Men nu är jag ute och har precis lagat en riktigt god middag men min favoritblandning, kött och mos.
 
Vi ska ha en lugn helg, både Linn och jag jobbar så vi ska upp tidigt hela helgen, tjejerna ska på halloween middagar så sena nätter blir det, annars ska vi inte göra mer än nödvändigt, ska åka en sväng till kyrkogården och lägga lite blommor och tända ett ljus för min älskade mormor.
 
Tittar precis på Idol och måste säja att lilla Lisa är verkligen imponerande, vad kommer det att bli av denna redan färdiga stjärna?
 
Svamp och bacongratinerad fläskfilé:
 
Fläskfilé ca 700 g
smör
salt, peppar
 
Stuvning:
 
250 g champinjoner
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl grädde
1dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk soja
salt
peppar
150 g bacon
100 g ädelost
små tomater
 
Mos:
 
750 g potatis
1 msk smör
1 äggula
salt, peppar
paprika pulver
lite mjölk
 
1. Skala potatis, koka och mosa i matberedaren med smör, äggula och salt och peppar, tillsätt en skvätt mjölk.
2. Putsa köttet, salta och peppra och stek i smör tills det är nästan helt genomstekt.
3. Dela svampen i två delar och stek, pudra över mjöl och tillsätt grädde, soja och kalvfond, låt puttra ihop några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
4. Stek baconet.
5. Skär den stekta filén i skivor och lägg i en form, spritsa moset runt om, strö över baconet och smula över ädelosten. Häll över svampsåsen och avsluta med halverade tomater.
6. Strö paprikapulver över moset och gratinera i 225 grader i 10 minuter.
 
 
Så gott!!
 

Hej då Stockholm!!

Nu har vi ätit frukost och ska ge oss av mot tåget, jag tycker ju alltid att det är skönt att komma hem men tjejerna vill bara stanna i Stockholm. Det regnar och är tråkigt utanför fönstret, Humleparken är ändå full av hundar, här finns en inhägnad hundpark och det är så roligt att se olika raser leka tillsammans.
 
Nu säjer vi hej då för denna gången och nästa gång vi ses är kanske till sommaren!!
Vackra färger i parken!!