Göteborg by night!

Efter fotokursen i kväll väntade jag på Hanna i stan, det var lite julstämning och folk gick omkring med sina stora påsar med julklapsinköp. Jag hade kameran med mig och tog några bilder på alla vackra belysningar.
 
Imorgon är det första december, nu går tiden väldigt fort till jul och det är en mysig tid vi har framför oss.
 
 
 
 
 
 
 
Vackrraste bron i Göteborg!

Godaste snickersen gör du själv!

Huset håller på att blåsa bort känns det som, våra nya kransar som hänger runt huset och de fina enbuskarna vi köpte igår ligger illa till, nu har den första snön för året också börjat falla. En ganska stämmningsfull första advent.
 
Jag fortsätter att baka inför julen, idag blev det snickers kakor som är farligt goda, när man bakat dem gäller det att frysa in dem snabbt annars räcker de inte länge.
 
Man kan göra dem tunna eller tjocka beroende på vilken plåt man använder, jag hade en liten ugnsplåt och de blev tjockare, vill man ha tunna så tar man ugnsplåten som precis får plats i luckan.
 
Snickerskakor, ca 25 st:
 
275 g smör, normalsaltat
7 dl havregryn
4 tsk bakpulver
5 msk vetemjöl
2 1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 pkt nougat
 
Gör så här: Blanda det rumsvarma smöret med övriga ingredienser förutom nougaten, när det blandats väl trycker man ut den på bakplåtspapper på den plåten man önskar, ställ in i 175 grader i 10-15 minuter. När den fortfarande är varm, hyvla nougaten och lägg ett lager över kakan, ställ in i kylen för att stelna. Skär i bitar när den är helt kall. Njut!!!!
 
 Packat inför julen!
 

Förkylnings tider!

Många är förkylda nu, Linn hade borellia och fick penicillin för ett par veckor sedan och sedan dess har hon varit mer eller mindre sjuk i någon typ av influensa, nu har den börjar härja runt i familjen. Vädret gör ju inte att man blir friskare direkt. 

Nu har vi varit och tränat och gjort morotsjuice med ingefära och äpplen, nu ska förkylningen motas och botas!