Sommar Sverige!

Vädret är som brukligt i Sverige i slutet av juni, lite kallt, lite regn och blåsigt. Jag har jobbat hela dagen och bryr mig inte så mycket men semestern ligger runt hörnet så snart vill jag ha lite varmare!

Åt lunch på jobbet så jag var inte så hungrig ikväll, gjorde en sallad och grillade kyckling och gjorde en persiljepesto till, dvs mixade persilja, vitlök, olivolja och salt och peppar, droppade lite över kycklingen!

Så var det tisdag och fisk igen!

Det är ju inte bara på tisdagar vi äter fisk men ofta blir det så och minst en dag till i veckan. Det är så lätt att variera och göra enkla saker med tex lax, att fiskbilen står precis vid Kvantum gör ju det ändå lättare att handla allt samtidigt. 
 
På jobbet märks det att många tar allt senare semester, för några år sedan var det alltid lugnare efter midsommar, nu är det mindre att göra i augusti istället och vi har nästan lika mycket kunder i juli. Jag ska försöka ta en ledig dag emellanåt fram till min vanliga semester, det beror på vädret och hur resten av familjen är ledig.
 
Idag har jag varit på Scandinavian photo och tittat på deras fotoutställning, de har ofta bra sådana som vem som helst kan gå på gratis.
 
Dagens fisk blev lite thaiinspirerad med lime och kokos, helt underbar.
 
Laxsida med kokos och lime:
 
1 laxsida
1 lime
sweet chili sås
riven kokos
salt
svartpeppar
 
Sås:
 
1 burk lätt creme fraiche
1 pressad lime
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk sweet chili sås
 
Melonsallad:
 
2 sorters melon
sallads lök
tomater
koriander
 
Blanda och häll på lite olivolja, vinäger, flingsalt och svartpeppar.
 
 
Laxen gör du såhär: Lägg den med skinnet neråt på en plåt med folie i botten, pensla med sweet chili såsen och strö på ett lager med kokos, pressa ut saften från limen, salta med flingsalt och peppra, ställ in i ugnen i 175 grader i 30 minuter. Rör ihop sås och gör sallad och ät med ris, så gott.
 
Man kanske inte tror att kokos passar på lax men tänk om för det är en perfekt kombo.
 
 
 
 
 
 

Dilljärpar och dajmglass!

Våra gäster har lämnat oss och jag har jobbat hela dagen, flera nätter i rad med lite sömn sätter sina spår i kroppen, har varit seg och slö idag. Gick i alla fall en lång promenad med Wilma ikväll, nu letar vi hotell till vår semester, kul men jobbigt med många viljor som vill oilka saker.
 
Ikväll har vi ätit dilljärpar med fetaost och dill tzatziki och bulgur sallad till, favoritmat hos oss, efter det blev det dajmglassen jag gjorde igår, den är så jättegod och enkel att göra.
 
 
 
 
 
 
 
 Glassen gör man så här:
 
Du behöver:
 
5 dl vispgrädde
1 burk kondencerad mjölk
1 burk karamelliserad mjölk (är ju i princip kola)
2 dubbeldajm
100 g Schwietzernöt chokladkaka
 
Vispa grädden, blanda i burken med kondencerad mjölk, rör ihop. Hacka dajmen och chokladen och blanda i hälften i smeten. Klä någon sorts form med gladpack, öppna burken med karamelliserad mjölk och lägg på ett fat, ta några skedar av grädden och blanda i och rör runt så konsistensen blir bättre. Häll grädd blandningen i ett lager i formen, ringla över kolan och upprepa ett lager till men avsluta med grädde.
 
Ställ i frysen minst 3-4 timmar, när den ska serveras ta ut den 20 minuter före och strö över resterande choklad, ä med färska bär.