Day by day!!

Dagarna går och helgerna försvinner fort, vi har tagit det lugnt och varit hemma mycket. Nu börjar en ny vecka med jobb och allt annat man ska göra, Kiki och jag ska ta med mamma till Skönhetsfabriken på Posthotellet, lite behandlingar och lunch ska vi unna oss en dag i veckan.

Idag har vi bokat ett par nätter i Stockholm på novemberlovet, det är så roligt när man har något att vänta på.

Det var en vacker kväll med fin solnedgång, gick en promenad med Wilma.

Chokladkaka med betoning på choklad!!

En underbar söndag mötte oss, hämtade tidningen och njöt av lukten och solen, stan har sina speciella lukter men inget luktar så gott som när man bor nära skogen, idag älskar jag hösten!!
 
Igår bakade jag en väldigt mastig chokladkaka, man måste ha god tid och lite tålamod när man gör den, man kokar kola av kondenserad mjölk och det tar ca 3-4 timmar. Den är fyra lager och passar alla chokladälskare.
 
Chokladbrownies de luxe:
 
Botten:
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
 
1 1/2 dl grovt hackade marsmallows
 
1 burk Dulce de Leche (dvs en burk kondenserad mjölk som kokas på svag värme i 3-4 timmar, fyll på vatten  efterhand så det inte kokar torrt.)
 
Chokladtryffeltäcke:
 
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
 
Smält smöret och den mörka chokladen i vattenbad, häll detta i en bunke och tillsätt socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjöl, salt och kakao.
 
Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda ihop allt. Bred ut smeten i en liten långpanna, 20X30cm. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 18 minuter.
 
Ta ut kakan och strö över marshmallows och sätt in kakan någon minut tills marshmallowsen börjar smälta utan att bli brun.
 
Bred över kolan på marshmallowsen, efter ca tre timmars kokande har den kondenserade mjölken alltså blivit kola, öppna burken försiktigt så det inte sprutar.
 
Koka upp grädden till översta lagret och rör i den hackade chokladen och rör tryffeln slät. Bred denna över kolan och ställ i kylen innan du skär i bitar, servera gärna med grädde!!
 Chokladdröm!!
 
 

När jag gör något gör jag det hela vägen!

Jag hatar när människor gör saker till hälften eller halvdant, lovar saker men håller inte helt det man lovat eller om man är dåliga på att passa tider. Tex hade jag en kund för ett par veckor sedan som bokat en tid för att han hade ont i ryggen, han kom aldrig och när jag träffade honom ett par dagar senare sa han att han kom inte för han kände sig bättre. Bra för honom men han borde väl sagt till mig? Opålitliga människor har jag inget behov av i mitt liv.
 
Nu till kvällens bakning, jag bakade mördegsstjärnor, kakor med rosa pärlsocker och hallongrottor. Hemligheten med mördegskakor är själva degen, jag har alltid samma ingredienser i och riktigt smör ska det vara.
 
Mördeg:
 
200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl special
 
Blanda först ihop smör och socker, tillsätt sedan vaniljsocker och mjöl och vispa lite till, lägg i kylen i 30 min före den bakas ut. När de olika kakorna är färdiga grädda dem i 200 grader i 10 minuter.
En liten samling!