Vårkänslor

Det är vår i luften, någon har gjort en eld för att bränna sitt ris, flyttfåglarna börjar återvända och förälskade människor tar över våra caffe. Det luktar annorlunda ute.

Idag blir det fisk till middag, laxpaket är enkelt och går bra att förbereda. Till 1 paket behövs:

1 bit lax
1 strimlad morot
1 handfull strimlad purjolök
Små kokta potatisar
Klyftor av en tomat
Olivolja
1 msk smör
Salt, peppar, paprikakrydda

Ta ett bakplåtspapper och droppa lite olja i mitten, lägg potatisar och sedan lax och toppa med de strimlade grönsakerna som man kokat lite och tomatklyftorna. Blanda smör med kryddor och lägg en klick på toppen, knyckla ihop paketen och sätt i ugnen i 20 min i 225 grader. Är med en klick gräddfil blandat med vitlök och salt.

Dammsuga natt och dag

Jag tycker mycket om hundar, både stora och små även om jag har svårt att se mig själv ha en liten hund. Min syster har en liten cavallier och den är underbar även det inte precis är någon vakthund. Jag älskar vår Wilma men två gånger om året blir jag helt galen på henne även om hon inte kan hjälpa det. Fällperiod är för mig som är pedant en hemsk tid, jag dammsuger 4-5 gånger varje dag och skriker och svär. Som tur är får hon bara vara på undervåningen och inte i våra sovrum.

Favoritmiddag

Jag älskar verkligen kött och kyckling i alla former, frukt, grönsaker, bönor och linser är också favoriter och jag äter många sallader i olika varianter varje vecka. Idag blev det kycklinginnerfile med sallad och Kiwi, gott och nyttigt.