Julbak med Linn!!

Nu för tiden får man passa på när någon av flickorna vill vara med och baka, gör för det mesta allt själv så idag när Linn var med var det extra roligt att göra julbak. Vi bakade lussekatter, pepparkakor och sirapskakor som är något av det godaste jag vet.
 
Resten av dagen har det inte hänt så mycket, städat lite och tonat håret, gjort egna hamburgare till middag och kolla på "Så mycket bättre", en vanlig lördag alltså.
 
Imorgon blir det en sväng till fitnessmässan, brukar alltid gå med syrran och så blir det nu också.
 
Sirapskakor/kolakakor:
 
200 g smör
1,75 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
 
Gör så här:
 
Låt smöret bli rumsvarmt och rör ihop det med sockret till en jämn smet.
 
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och rör ihop.
 
Tillsätt mjölet och rör ihop till det blir en grynig massa, ta bort vispen och tryck ihop degen till en klump.
 
Dela degen i fyra delar och rulla ut till längder, lägg dem på en plåt med en bit emellan, ställ in i ugnen i mitten i 175 grader i 18-20 minuter.
 
Ta ut plåten och låt svalna ett par minuter och skär sedan i sneda kakor medan de fortfarande är varma.
Mina favoriter!!
 
 
 
 

Lugn fredag!❤

Började jobba tidigt och slutade ett par timmar senare, åkte till stan och fixade några ärenden. Tjejerna brukar få adventspresenter, en liten sak varje söndag med början 1:a advent, det har jag köpt idag. Julhandeln verkar vara igång och folk handlar lika mycket som vanligt.

Imorgon blir det storbak här med lussekatter, hårda pepparkakor och en mjuk pepparkaka med lingon. Lite glögg ska vi också köpa!

Till middag åt vi kycklingsallad med torkade parmachips, ibland är det slänt att inte äta så kraftig middag utan bara en god sallad.

En skön torsdag!!

Har börjat ta det lite lugnare, inte lika mycket jobb, träning, möten med kompisar och uppbokningar som tidigare. Insett att jag inte kan vara överallt samtidigt eller göra flera saker på en gång.

Jag är nog ganska bra på att stressa men jag är också bra på att vila, att sova middag en stund eller bara sätta mig framför datorn och koppla bort allt.

Många av mina kunder har gått in i väggen eller känner sig stressade av allt man ska hinna. Det är ett obehagligt, onaturligt tillstånd när hela livet snurrar för fort och om du är på väg åt det hållet, dra i alla bromsar!!