Kladdkaka med maltesers!!

Alla är verkligen förskylda nu, smittan går som en löpeld på jobbet men jag som aldrig är sjuk trodde jag skulle klara mig!  Idag åkte jag dit ändå, hostan sitter i bröstet och huvudet värker, jag klarar liksom inte att hosta helt för då gör de så ont, både mamma och Kiki har fått influensan och jag är ju runt dem så det kan ju tänkas att jag får något liknande.
 
En lång arbetslördag har det varit, efter det åkte vi till Mio och köpte en stol som jag velat ha länge och en tavla till köket, på parkeringen hade`"missing people" satt upp ett läger för att starta ett sök efter någon som var borta, imponerande att se människor i alla åldrar i gula västar som ställer upp och letar.
 
Efter middagen gick vi bort till Pernilla och Leif och tog ett glas vin, kul att sitta och prata en stund, vi skulle sett på Melodifestivalen men missade den helt.
 
Ikväll har jag bakat kladdkaka med maltesers, det är ju svår att misslyckas med den kombon så här kommer receptet.
 
Kladdkaka med Maltesers:
 
200 g smör
4 ägg
1 dl farin socker
3 dl strösocker
3 dl mjöl
1,1 dl kakao
1 tsk salt
1 påse Maltesers
 
Vispa äggen poröst, tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop, tillsätt det smälta smöret och Maltesers till slut och häll smeten i en smörad och bröad springform, grädda i 17 minuter i 175 grader. Kakan ska vara lite lös i mitten när den är färdig, den stelnar i kylen.
 
Ny variant på kladdkaka!!

Livspusslet!!

På Skavlan pratade de om livspusslet och hur svårt det är att få ihop allt, speciellt när jag pratar med kvinnor i 35-40 års åldern på jobbet så märks det hur mycket de har omkring sig. Man ska vara perfekt på så många område, mamma, fru och arbetskvinna. Många klarar inte den pressen och går in i väggen, att vara lagom är inte längre tillräckligt och jag vet precis hur det är, jag vill aldrig göra saker någorlunda bra utan det bästa jag kan.

Ikväll har mamma och pappa ätit middag med oss, torskrygg med Parma chips och skirat smör, potatismos och färska räkor. 

God fredagsmiddag!!

Goda kanebullar och träning 21 minuter!!

Vaknade alltför tidigt och tassade ut i mörkret och hämtade tidningen, läste den och åt frukost i sängen, sedan satte jag en dubbel bulldeg, efter första jäsningen vid åtta tiden ångrade jag att jag satt igång. Orken tog slut och jag bakade ut 62 kanelbullar och kringlor på ren vilja, man ska aldrig sätta igång stora projekt för tidigt på morgonen.
 
Bullarna är riktigt goda, man fyller dem med smör blandat med kardemumma, kanel och socker, tvinnar dem och penslar med sirap och vatten och doppar sedan i socker och kardemumma, väldigt goda. Kardemumman ska krossas precis innan man använder den för då blir smak och lukt som bäst.
 
Nu har jag skalat tre granat äpplen, det är så irriterande jobbigt att pilla ut dessa små kärnor men få saker är så nyttiga så jag får bita ihop och fortsätta. Det tråkigaste är att tjejerna öser dem över sallad och fil varje dag så de har en strykande åtgång.
 
Linn och jag har tränat det nya passet 21 minutes i dag, det var jobbigt men roligt och Ann-Louise fick oss att göra vårt bästa som vanligt, det är ett högintensivt pass utan inplanerad vila och även om tiden är lite väl kort känner man att kroppen får jobba hårt. I kombination med något annat är det ett bra pass!
Bästa lilla miraklet som finns!!
Vårtecken!!