Årets näst sista kväll!!

Riktigt god middag ikväll men årets godaste rätt som vi ätit ofta är Flämtande uttern, älskar den kycklingrätten och det gör alla i familjen. Idag blev det dock fläskfile som inte Hanna äter men ris och sås funkar också ibland.
 
Fläskfile med gorgonzola, 4 pers:

8 hg fläskfile
1 gul lök
20 champinjoner
Ca 150 g gorgonzola ost
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
Färsk timjan
Soja

Skär köttet i större bitar, salta och peppra och stek. Lägg i en form. Häll grädde i pannan där du stekt köttet, häll på lite soja och tillsätt creme fraiche och osten, hacka lök och svamp och stek och lägg på köttet. Hacka timjan och lägg i såsen. Häll till slut på såsen över formen och ställ in i ugnen i 200 grader i 20 min, servera ris till!!

Nytt år, nytt kapitel!

Det är otroligt att året har gått så fort, känns som om 2013 precis började, Linn fyllde 18 i januari och hade en stor rolig fest, nu fyller hon 19 om några dagar. Svårt att hänga med när veckor och månader rusar iväg, året har varit riktigt bra, vi har inte gått igenom något alltför jobbigt och viktigast av allt, ingen har lämnat oss. Jag ser fram emot ett bra 2014 och längtar efter att få starta ett nytt kapitel i livet. Mest av allt ser vi fram emot Linns student i juni och två
fantastiska resor som vi bokat.

Ikväll har Hanna och jag gått en lång och fruktansvärt kall promenad i en och en halv timma, redan ont i benen.

Till förrätt åt vi lax med olika sorters sesamfrö doppad i soja och honung, gott.

Älskade mamma!

Min mamma är en underbar människa, så duktig och snäll mot alla. Hon ställer upp och hjälper mig med allt från att hämta tjejerna till att passa Wilma. Idag har jag varit hos dem och lämnat lite nyårspresenter från oss och från min svärmor.