Kvällsmat!

Det blev en ganska lång dag, känns inte dagarna extra långa sedan vi slog om till vintertid? Jag har i alla fall hunnit mycket, förutom att jobba och vara ute med Tage har jag varit hos pappa, gjort thaimat och handlat, städat hemma och sedan åkt tillbaka till jobbet för att arbeta kväll! 


När jag kom hem hade klockan hunnit bli 20.00 och vi var hungriga igen, stekte brysselkål med bacon och granatäpple, älskar den kombon, brukar bara ha något ljust bröd att äta till.


Intensiv vecka!

Måndagen är över och jag har äntligen lagt mig i normal tid, så mycket att göra på jobbet och vill hinna träna och hälsa på pappa och ge Tage långa promenader också.


I helgen ska Tage åka till Norge med husse och Linn och vandra i fjällen, bo i stuga och elda och springa fritt i flera dagar, så skönt för honom. På måndag ska jag börja i privatträning med honom, ska gå ett par gånger med Roger från Hundakademien. Gick med honom när Wilma var valp och han var riktigt bra så vi testar igen.

Tisdag imorgon och jag går hemifrån 8.30 och kommer vara hemma ganska exakt tolv timmar senare.

God natt alla vänner💗




Thai fisk soppa!

Söndagen var jobbbg, höll på med tusen olika saker som tog hela dagen. Brukar ju ha denna dagen som en dag att komma ikapp hemma med allt som ska göras men får göra det en annan dag, funkar också!


Igår kväll lagade jag en fisk soppa med asiatiska smaker, lite nytt och väldigt gott!

Till fyra personer gör man såhär:

4 bitar torskrygg
2 bitar lax
1/2 purjolök
1 citrongräs pinne
1 grön chili
3 vitlöksklyftor 
1 lime
1 röd paprika
Färsk koriander 
1 burk kokosmjölk
2 dl grädde
2 dl vitt vin
Salt
Peppar
Paprikakrydda

Dela fisken i små kuber, strimla paprika, purjolök och chili, hacka vitlöken och stek allt i en vid kastrull i lite olja.

Krossa citrongräset lätt och lägg i grytan.

Ta en annan kastrull med vatten, häll i rikligt med salt och svartpeppar.

Pudra lite mjöl över grönsaksblandningen och rör om, häll på kokosmjölk och grädde och låt koka upp. Tilllsätt vinet. Smaksätt med kryddor.

Lägg fisken i det saltade vattnet i ca 7 minuter och ta upp och låt rinna av. Lägg fisken i soppan och låt puttra ihop. Strö över koriander och pressad lime.

Nu ska jag iväg till jobbet igen, ikväll blir det sallad med pärl couscous.