Fiskpaket med torskrygg!

Lill-lördag är här, inte för att vi direkt firar det men ändå, mitt i veckan är det och det går mot helg. Efter en lång dag på jobbet åkte jag hem, lagade fiskpaket med torskrygg, potatis och grönsaker, älskar att ha allt i ett.
 
Nu har jag bakat andra omgången lussekatter för i år, på söndag ska vi ha adventsfirande här så vissa saker måste finnas.
 
Fiskpaket, 4 stycken:
 
4 bitar torskrygg
1 bit purjolök
2 morötter
8 brysselkål
 
Färdig kokta potatisar
 
Kryddsmör:
 
100 g smör
2 pressade vitlöksklyftor
salt
aromat
gurkmeja
paprikakrydda
peppar
 
Rör ihop allt till ett smör.
 
Strimla och koka grönsakerna i vatten och salt, dela brysselkåken i halvor. Ta fram fyra bakplåtspapaper och droppa lite olivolja på varje. Lägg potatisar på oljan, lägg en bit fisk på varje potatishög. Toppa med de strimlade grönsakerna och sedan med en klick smör.
 
Vik ihop pappret och stäng dem, ställ in i ugnen i 200 grader i 30 minuter.
 
Ät med en kallsås:
 
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 cm fint riven ingefära
salt
peppar
 
 
 
Färdiga paket som kan förberedas och ha i kylen.
 

Julen närmar sig och med den alla decemberbokningar!

Det är ju så roligt med allt som händer nu i december, julfester, mingel, glöggparty, adventsfirande och julbord och konserter men det får inte bli så att varje helg är bokad. Nu på fredag ska jag och mamma på en konsert i kyrkan och sedan ska vi möta Hanna och Linn för att gå ut och äta ihop. Nästa lördag är det Post hotellet och julbord med Jim Jidhed, ska bli så roligt, sedan har vi ett julbord på Nääs också nästa helg, som är tredje advent.
 
Snart ska jag börja köpa julklappar också, det blir ju så mycket mindre nuför tiden, förr hade jag långa listor med alla jag skulle köpa till men nu är det bara några personer.
 
Hann en sväng till gymmet efter jobbet, har varit hos en neurolog idag för behandling av min migrän så tog det lite lugnt.
 
Nu ska jag äta min goda kvällsmacka, njuter av de vackra röda rosorna som jag fick idag, av mig själv!
 
 

Måndag och Bountykaka!

Då var denna måndagen över och veckan är påbörjad, haft en lagom lång arbetsdag och sedan hjälpte Hanna och jag Kiki att göra en film hon ska lägga på nätet som handlar om märket hon arbetar med och som är så bra.
 
Jag har varit ute och cyklat ikväll, tog en sväng till mamma och pappa men höll på att frysa ihjäl, cyklade snabbt hem och bakade en väldigt god tryffelkaka med kokosbotten.
 
Bountykaka:
 
Botten:
 
4 dl kokos
1 dl socker
1/2 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
1 msk smält smör
4 ägg
finrivet skal av 1 lime
 
Tryffel:
 
275 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
2 1/2 dl grädde
1 msk honung
1 msk smör
 
Garnering:
 
1 bounty
kokos
 
Gör så här:
 
Botten:
 
Blandla ihop alla ingredienser till botten och rör väl, smöra och bröa en form med löstagbar kant, lägg en rundell med bakplåtspapper i botten.
 
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 15-20 minuter, låt svalna.
 
Tryffel:
 
Hacka all choklad, lägg den i en bunke, låt grädden och honungen koka upp och rör sedan ner smöret, häll den varma blandningen över chokladen och rör till en jämn tryffel.
 
Häll tryffeln över kakan och ställ den i kylen över natten, efter en timma är den lagom hård att garnera med lite kokos och bitar av Bounty.