Fiskbullar på önskelistan

Efter jobbet blev det en sväng på stan för att växla pengar och fixa lite grejer till resan. Efter det åkte vi till mamma och pappa och åt en rätt Linn beställt, fiskbullar i hummersås med potatismos. Alla gillar inte det men vi älskar fiskbullar i olika former. Jag älskar till och med kalla direkt ur burken, lite annorlunda tror jag. På kvällen har vi ätit vår favoritkaka, silviakaka. Den är så underbart god. Silviakaka: Smet: 4 ägg 4 dl socker 4 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 4 tsk vaniljsocker 2 dl vatten Glasyr: 100 g smör 1 dl socker 1 msk vaniljsocker 1 äggula Kokosflingor Gör så här: vispa ägg och socker pösigt, sikta i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Till sätt vattnet och rör smeten slät. Smörja en form med smör och kokos. Grädda i mitten av ugnen 175 grader ca 25-30 min, låt kakan svalna. Glasyr: Smält smöret och rör i socker och vaniljsocker, rör försiktigt i äggulan och bred genast ut den ljumna glasyren, strö över kokos, njut!!

Kantarellpaj

Kantarellpaj för 5 pers Pajskal: 3 dl mjöl 125 g smör 2 tsk kallt vatten Fyllning: 4 dl kantareller 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3dl riven ost 3 ägg Salt och peppar Gör så här: Blanda rumsvarmt smör med mjöl och vatten till en deg som man trycker i en pajform, nagga med gaffel och ställ fem min i kylen. Förgrädda skalet i 200 grader i tio min. Stek kantarellerna och sedan lök och vitlök. Lägg detta i skalet, vispa ihop ägg och grädde med salt och peppar, blanda i osten. Häll detta över svampen. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 40 min.

Vad händer??

Vad är det som händer i världen? Någon i USA dödar massor av oskyldiga människor på en biograf, här i Sverige binder någon fast en hund i en kofångare och kör iväg så att den skadas och dör, med vilje!! Hallå!! Sjukt, eller? Förra året plockade vi 60 liter kantareller, idag tog jag sista påsen för att göra en paj.