Hannas dag!

Idag fyller Hanna 21 år och hon får också sin första egna lägenhet så idag blir det att flytta möbler. 

Igår var vi i Oslo och tog farväl av min grymma svärmor, hon har varit fantastisk för mig och flickorna i alla år och vi kommer sakna henne mycket. Så det är tvära kast mellan sorg och idag lycka!

Nu har jag gett Hanna frukost på sängen i vanlig ordning när hon fyller år och sedan ska vi hämta nycklarna så det är en stor dag.

(null)

Mycket som händer!

Det är mycket på gång nu hos oss med ny lägenhet till Hanna, USA resa och massa annat. Roliga saker men som tar tid, idag har vi varit på IKEA och handlat lite porslin och andra saker till Hanna, första egna lägenheten är speciell!

Annars har dagen gått i vanlig takt med promenad och jobb och lite träning. Gjorde thaimat till middag och det är ju alltid gott!

Imorgon är det onsdag och träning med Kattis, veckorna går verkligen så fort, hösten är på väg, dock har det varit upp emot 20 grader och sol idag.

(null)

Ny vecka, seg måndag!

Jag bryr mig inte så mycket om vilken dag det är, har alltid tyckt om alla veckodagar och har inte haft söndagsångest eller varit måndagstrött men nu har jag börjat tycka lite sämre om måndagar och tisdagar. De är långa och folk är på sämre humör för det är långt till helg, det är gråare på något sätt. Men vi har en spännande vecka framför oss, efter mycket om och men har Hanna fått lägenheten i Hovås och flyttar in på fredag, hur sjukt är inte det, båda barnen är borta från huset, hemsk tanke. Men så roligt för henne!

Idag har jag tränat med David och sedan en sväng till pappa, måndagsrundan! Gått en lång promenad med Tage och varit i stan och köpt presenter till Hanna som fyller 21 år på fredag!
Så tråkigt att inte Linn är här på hennes födelsedag och jag saknar henne så fruktansvärt mycket. Vill bara hålla henne hårt och aldrig låta henne åka iväg.
Tiden går fort och snart jargongen varit borta i te veckor redan.
Till middag blev det dilljärpar med dilltzatziki och sallad med pärlcouscous, vardagsmat men med moderna smaker! Så himla gott!

Dilljärpar, 4 pers:

8 hg nötfärs
3 rivna vitlöksklyftor 
1 msk dijonsenap 
Ströbröd
1 dl fint hackad dill
Salt
Peppar

Blanda ihop och forma till järpar som steks i olivolja.

Dilltzatziki:

1 burk créme fraiche lätt
2 rivna vitlöksklyftor 
1/2 dl hackad dill
Salt
Vitpeppar
1 tsk flytande honung 

Blanda ihop och ställ kallt till serveringen

(null)

Fundersam😊