Trevlig Valborg!

Det har varit en fin Valborg, gått lång promenad, tränat, ätit god lunch och ikväll har vi varit med kompisar i stan och ätit middag. Vi åt på turkiska Ottomania på Aschebergsgatan, riktigt god mat och fantastisk service. Trots att det var fullt kom maten in efter bara några minuter. Efter det gick vi till Caleo en stund, tog en Cola och satt på uteserveringen men det blev kallt så vi åkte hem ganska snabbt!

Silviakaka på Valborg!

Godmorgon, idag ska våren välkomnas och det passar bra att vakna till en vacker, solig dag. Vi ska iväg tidigt till gymmet, Hanna börjar jobba 9 och då kan jag lika gärna följa med.
 
Ikväll är det alltså Valborgsmässoafton och många ska se cortegen, tycker chalmeristerna är väldigt duktiga och uppfinningsrika som gör detta men vi brukar aldrig vara i stan och titta. Det är svårt att se och trångt, dessutom brukar denna dagen vara iskall och blåsig.
 
Igår bakade jag en Siliviakaka, det är en variant av sockerkaka med topping av smör och socker och kokos.
 
Silviakaka:
 
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
 
Kräm:
 
150 g smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
kokos
 
Sätt ugnen på 175 grader, vispa ägg och socker poröst.
 
Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulver.
 
Häll smeten i en liten långpanna med bakplåtspapper och ställ in 15-20 minuter.
 
Koka ihop krämen men var försiktig då gulorna kan skära sig, ha inte för hög värme.
 
Bred krämen på den kalla kakan och strö över kokos.
 
 
 

Middag här!

Efter jobbet åkte jag och handlade, vi hade middag här ikväll och behövde handla till lite. Åkte hem och dukade och lagade mat, vi grillade men jag gjorde tillbehör.
 
Mamma, pappa och familjen Magnusson kom och vi har haft en mysig kväll, mamma fyller 71 år ikväll och vi har firat henne.
 
Godaste grill tillbehöret med blomkål, broccolli och bacon
Nybakat bröd
Förrätt
 
 
Och jag!
Två av dem jag älskar mest!