Silviakaka på Valborg!

Godmorgon, idag ska våren välkomnas och det passar bra att vakna till en vacker, solig dag. Vi ska iväg tidigt till gymmet, Hanna börjar jobba 9 och då kan jag lika gärna följa med.
 
Ikväll är det alltså Valborgsmässoafton och många ska se cortegen, tycker chalmeristerna är väldigt duktiga och uppfinningsrika som gör detta men vi brukar aldrig vara i stan och titta. Det är svårt att se och trångt, dessutom brukar denna dagen vara iskall och blåsig.
 
Igår bakade jag en Siliviakaka, det är en variant av sockerkaka med topping av smör och socker och kokos.
 
Silviakaka:
 
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
 
Kräm:
 
150 g smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
kokos
 
Sätt ugnen på 175 grader, vispa ägg och socker poröst.
 
Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulver.
 
Häll smeten i en liten långpanna med bakplåtspapper och ställ in 15-20 minuter.
 
Koka ihop krämen men var försiktig då gulorna kan skära sig, ha inte för hög värme.
 
Bred krämen på den kalla kakan och strö över kokos.