Sommarens bästa dessert!

Idag har vi hämtat vår nya bil och tog en tur till Särö värdshus för att äta lunch och testköra den. Tage var med och låg stilla under bordet, det är så konstigt för annars är han sjövild.


När vi kom hem tog Hanna och jag en lång promenad och det var en så fin kväll.

Nu har jag testlagat en dessert som jag hittade receptet på i en annans blogg, Daniel som kom tvåa i Sveriges mästerkock 2016, han är så duktig!

Den var väldigt god och ganska enkel att göra.

Jordgubbar och papaya med vitchokladmousse och karamelliserade havregryn:

Ca 4 port:

Fruktsallad:

1/2 papaya tärnad i bitar
 1 ask jordgubbar
1 lime
6 myntablad

Vit chokladmousse:

100 g vit choklad
2 1/2 dl kesella, rumsvarm

Karamelliserade havregryn:

1 dl strösocker
1 1/2 msk smör
1 1/2 dl havregryn

Gör salladen först, dela frukt och bär i små bitar, pressa över lime och ha i hackad mynta, ställ undan.

Gör sedan chokladmoussen, smält chokladen i vattenbad, låt svalna. Blanda kesella och choklad försiktigt. 

Karamelliserade havregryn, smält sockret i en kastrull, rör hela tiden tills sockret smält och börjar få färg. Rör i smör och havregryn, rör i 30 sekunder till det fått fin färg, lägg det på ett bakplåtspapper och låt det svalna och stelna. Försök plocka isär det till små bitar.

Ta fram fina glas och varva mousse och sallad, toppa med havregrynen och lite mynta eller lime.